Hammasta purren

Samaan aikaan vaimon kivut vain pahenivat, lähinnä niskassa. Tuli lisää käyntejä ensiavussa, vahvempia kipulääkkeitä ja relaksantteja. Varmuuden vuoksi käytiin silmälääkärissäkin, mutta silmien todettiin olevan kunnossa.

Työterveyden puolelta tuli varalta passitus työterveyspsykologille, mutta sitäkään kautta ei löytynyt helpotusta. Pidettiin uusi työterveysneuvottelu ja sairaslomaa jatkettiin lisää.

Ensimmäisistä oireista oli kulunut jo vuosi.

Takana oli jo erilaisia lääkekokeiluja, useampi kuvantamistutkimus ja käyntejä eri alojen erikoislääkäreillä. Niskakivut pahenivat, joten päätimme kokeilla vielä jotain uutta.

Hammaslääkäriä.

Hakusessa oli nimittäin purennan tarkistus siltä varalta, että kivut varsinkin niskassa johtuisivat purennasta. Koska julkisen puolen hammaslääkärille olisi ollut pitkä jono, menimme yksityiselle hammaslääkärille. Ajan sai nopeasti ja tehdyn purennan tarkistuksen perusteella suositeltiin purentakiskoa, johon vaimo suostui.

Jo muutamien päivien päästä kisko oli valmis. Sovitukset suuhun ja pienet säädöt hiomisineen ja kiskon käytön opettelu sai alkaa. Kaiken kaikkiaan varsin nopeaa toimintaa.

Mutta kallista.


Edellinen    Seuraava




Kommentit