Ei muuta kuin menoksi

Kyseessä oli siis TENS-teknologiaa eli iholle kiinnitettävien elektrodien kautta tapahtuvaa sähköistä hermostimulaatiota hyödyntävä laite. Hermojen sähköärsytyksen  luvattiin lievittävän kipuja ja jännitystiloja ja myös auttavan vapauttamaan kehon omia kipua lievittäviä kemikaaleja kuten endorfiinia.

Saatujen ohjeiden mukaan kokeilussa oli useampia TENS-laitteen sisältämiä ohjelmia. Pieniä värinöitä, naputuksia ja kovempiakin koputuksia. Alussa laitteen käytöllä tuntui olevan hienoisia positiivisia vaikutuksia, mutta suhteellisen nopeasti nekin hiipuivat olemattomiin.

Oireiden jatkuessa myös tutkimukset jatkuivat. Tuntui, että koko ajan piti olla menossa johonkin. Kaularanka magneettikuvattiin uudestaan, mutta mitään selittävää ei edelleenkään löytynyt. Työterveyslääkäri vaihtui ja piti käydä selittelemässä oireita ja tapahtunutta.

Olin itse ollut välillä palkattomalla vapaalla vaimon tukena ja välillä tein lyhennettyä työpäivää. Joskus etänä, joskus toimistolla. Koko ajan oli huono omatunto, kun en pystynyt antamaan täyttä työpanosta.

Työpaikkani sijaitsi keskustassa eikä työmatkoja ollut käytännössä mahdollista tehdä omalla autolla, vaan jouduin käyttämään julkista liikennettä. Työmatka kesti vajaan tunnin suuntaansa ja se tuntui siinä tilanteessa todella pitkältä.

Varsinkin tilanteissa, joissa vaimon kivut yltyivät ja hän soitti ja pyysi minua tulemaan kotiin. Lopulta pitkä työmatka ja paine alkaa tehdä normaalia työpäivää pakotti minut tekemään radikaalin ratkaisun.

Irtisanouduin vailla tietoa tulevasta!

 

Edellinen    Seuraava

 


 

Kommentit