Juhlasta juhlaan

Uusina asioina olivat siis epäily sarjoittaisesta päänsärystä sekä ensimmäiset näköhäiriöt. Ja niinhän siinä sitten kävi, kuten vähän pelättiinkin, että kivut ja kiristykset vain lisääntyivät entisestään. Kaikki kotona otettavat lääkkeet, niin normaalit säännölliset kuin tarvittaessa sallitut lisälääkkeetkin, olivat käytössä eikä olo silti yhtään helpottunut.

Tuli jouluaatto, johon yleensä mielletään kuuluvaksi kulkusten kilinää ja rauhallista puheensorinaa, joululaulujen sulosointuja, jouluaterian tuoksua, kynttilän valoa ja lahjapapereiden rapinaa.

Sen sijaan tuona jouluaattona koettiin kuitenkin täysin erilaisia aistihavaintoja. Oltiin taas ensiavussa.

Korvissa kaikuivat hoitajien kiireiset askeleet, monet erilaiset piippaukset ja epämääräiset örinät, ilmassa leijui yökkäysten ja ulosteiden lemu ja jo ennestään aristavia silmiä rasittivat räikeän kirkkaat neonvalot.

Jouluaterian sijaan kehoa ruokittiin relaksanttipillereillä, suonensisäisesti kipulääkkeillä ja testailtiin vielä maskin kautta happihoitoakin. Aika ja lääkkeet auttoivat jossain vaiheessa sen verran, että lopulta taas koitti kotiutuminen.

Oli kyllä siihen asti koetuista ehdottomasti ikävin jouluaatto.

No, joulu juhlista jaloin, uutena vuotena lähes kontaten.

Loppuvuosi kului entiseen tahtiin kotona kipuillen, mutta jo uudenvuoden päivänä 2019 oltiin taas ensiavussa. Yläkroppaa kiristi ja särki, hartiat ja niska olivat kosketusarat. Ja kaiken kukkuraksi pää keikkui tahattomasti puolelta toiselle. Ajankohdan huomioiden, olihan vuosi juuri yöllä vaihtunut, ja jonkun toisen henkilön kohdalla epäilyt oireiden syistä olisivat saattaneet kohdistua johonkin itseaiheutettuun eli liialliseen juhlintaan. Valitettavasti tässä tapauksessa siitä ei todellakaan ollut kyse.

Toisaalta, kuten joskus liiallisesti juhlineitakin, myös vaimoa hoidettiin tiputuksen avulla, tälläkin kertaa. Juhlijoiden perusnesteytyksen sijaan toki annettiin kipulääkkeitä. Ja lopulta noistakin juhlista taas kerran kotiuduttiin ja kotiin viemisiksi saatiin ohje syödä kuuri relaksanttaja entistä isommalla annoksella.

Seuraavalle päivälle oli jo aikataulutettu käynti yksityisellä silmälääkärillä. Hän totesi hienoisen karsastuksen, joka kivun aikana hieman pahenee. Muuten silmien osalta kaikki oli käytännössä kunnossa, ainoastaan harvoin käytettävien lukulasien todettiin olevan hienoisen vahvistuksen tarpeessa. Mutta taaskaan ei varsinaisesti löytynyt mitään oireita selittävää.

Ja ei kahta ilman kolmatta. Heti seuraavalle päivälle olikin tulossa jo uusien kiskojen hakeminen ja testaus hiomisineen.

Tuosta oli alkava ihan omanlaisensa kärsimysepisodi!!

 

Edellinen    Seuraava

 


 




 

Kommentit